Επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα «Animation: Τεχνικές Κινούμενης Εικόνας» (14/2/2018, Καλαμάτα)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Μεσσηνίας και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας διοργανώνουν επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα «Animation: Τεχνικές Κινούμενης Εικόνας», όπου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ως επιμορφωτές μαθητές της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (οι οποίοι πέρυσι υλοποίησαν Ερευνητική Εργασία με θέμα το Animation) μαζί με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Μεσσηνίας, Γεωργία Παπαδοπούλου.

Η επιμόρφωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας.

Καινοτόμο στοιχείο της επιμόρφωσης είναι η συμμετοχή μαθητών σε ρόλο επιμορφωτή, με στόχο την ανάδειξη των ταλέντων και των γνώσεων των μαθητών, την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας και των επικοινωνιακών  δεξιοτήτων των αυριανών πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από ένα άλλο πρίσμα, με μια ανταλλαγή γνώσης που κάνει πράξη τη θεωρία του Πάουλο Φρέιρε ότι στην εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο οι διδάσκοντες όσο και οι διδασκόμενοι είναι ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές.

Το εργαστήριο θα εστιάσει στην τεχνική stopmotion. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν καλούνται να φέρουν μαζί τους:

φωτογραφική μηχανή ή κινητό με δυνατότητα λήψης (με τα καλώδια για σύνδεση και μεταφορά των φωτογραφιών σε Η/Υ). Χρήσιμο, αν και όχι απαραίτητο, θα ήταν ένα τρίποδο για στήριξη της φωτογραφικής μηχανής.

-προαιρετικά, το δικό τους laptop για εγκατάσταση του προγράμματος επεξεργασίας βίντεο που θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό στάδιο της δημιουργίας animation

Το επιμορφωτικό εργαστήριο θα λάβει χώρα στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00-20:30 (Αίθουσα προβολών και Αίθουσα Εικαστικών, 2ος όροφος).

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο να συμπληρώσουν έως τις 10 Φεβρουαρίου 2018 την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/NMo4yS

Δείτε το σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ Μεσσηνίας εδώ