Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας – Δίκτυο συνεργαζόμενων σχολικών βιβλιοθηκών για το 2018

Στο πλαίσιο βέλτιστης διαχείρισης του υλικού της, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας δωρίζει σε Σχολικές Βιβλιοθήκες σχολικών μονάδων Β’θμιας Εκπαίδευσης βιβλία που είτε υπάρχουν σε πολλαπλά αντίτυπα, είτε δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική ανάπτυξης των συλλογών της. Την περσινή χρονιά δόθηκαν πάνω από 300 βιβλία σε 16 συνεργαζόμενες Βιβλιοθήκες σχολείων του Νομού Μεσσηνίας.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται τα Γυμνάσια και Λύκεια που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολικών βιβλιοθηκών ή που είναι ήδη μέλη και θέλουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν βιβλία από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη με ηλεκτρονικό μήνυμα στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr έως τις 31/01/2018, δηλώνοντάς το όνομα του εκπαιδευτικού που θα οριστεί υπεύθυνος και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Τοπικό θεματικό δίκτυο σχολικών δραστηριοτήτων «Εκπαιδευτική κληρονομιά»

Το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Σχολικών Δραστηριοτήτων «Εκπαιδευτική Κληρονομιά»  ιδρύθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Α.Π. 6507/26-09-2013) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Α.Π. 6196/27-09-2013) για την ενίσχυση του έργου των σχολικών μονάδων με την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής κληρονομιάς που οι ίδιες οι μονάδες διαθέτουν και την παράλληλη διάσωση, διαφύλαξη και αξιοποίηση της κληρονομιάς αυτής ως μέρος της Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας, υλικής και άυλης.

Οι δραστηριότητες του Δικτύου από την ίδρυσή του, όπως αυτές περιγράφονται στα σχετικά έγγραφα και η ανταπόκριση των σχολικών μονάδων και των φορέων σε θέματα Εκπαιδευτικής Κληρονομιάς, οδηγούν στο σημερινό «πλαίσιο λειτουργίας», που μπορείτε να δείτε εδώ, ώστε να συντονίζεται και να ενισχύεται με αυτό το έργο του Δικτύου.

Όσα σχολεία από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Μεσσηνίας, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω e-mail, στο ypsd@dide.mes.sch.gr

Εδώ μπορείτε να βρείτε το διαβιβαστικό και εδώ την έγκριση και το πλαίσιο λειτουργίας (για τα έτη 2017-2020)