Τριήμερο σεμινάριο στο πλαίσιο του ΕθΔ Π.Ε. «Υδροκίνηση»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλιατών-Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κόνιτσας, προτίθενται να πραγματοποιήσουν τριήμερο σεμινάριο από 20 έως 22 Απριλίου 2018 με τίτλο: «Παράδοση- Υδροκίνηση – Βιώσιμη ανάπτυξη».

Προθεσμία υποβολής αίτησης (στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ

«Η μέλισσα στην εκπαίδευση για την αειφορία», σεμινάριο του ΚΠΕ Αρναίας

Το ΚΠΕ Αρναίας ως συντονιστικό ΚΠΕ του Δικτύου «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Η μέλισσα στην εκπαίδευση για την αειφορία» στις 4-6 Μαΐου 2018.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα σταλούν από τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. του νομού τους έως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Πληροφορίες εδώ

«Οι σχολικοί κήποι», σεμινάριο στο ΚΠΕ Νάουσας

Το ΚΠΕ Νάουσας προγραμματίζει τριήμερο θεματικό σεμινάριο
στις 27-29 Απριλίου 2018 στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει για το εθνικό θεματικό δίκτυο σχολείων «Γεωργία και Περιβάλλον» το οποίο και συντονίζει.
Τίτλος σεμιναρίου: «Οι σχολικοί κήποι»
Σκοπός του θεματικού σεμιναρίου η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης σχετικά με την παιδαγωγική και περιβαλλοντική διάσταση των προγραμμάτων που υλοποιούν.

Το ΚΠΕ θα δέχεται αιτήσεις ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στην παρακάτω φόρμα:   https://goo.gl/forms/RSPhmPhDdMIe6xaq1 

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα επιλέξει τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν.

Πληροφορίες εδώ

Εγκύκλιος: Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), για το σχολικό έτος 2017-18

Η εγκύκλιος για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), για το σχολικό έτος 2017-18 είναι διαθέσιμη εδώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων των σχολικών ομάδων στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων: 5 Δεκεμβρίου 2017

Κατεβάστε το έντυπο αίτησης σε word εδώ

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο για την Αειφορία «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων από την επικράτεια να πραγματοποιήσουν πολύμηνα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο των οποίων  να συμμετάσχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία με τίτλο: «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε ομάδες μαθητών κι εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που εκπονούν πολύμηνα προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφορία  στη θεματική του Νερού. Η μελέτη ποταμών, λιμνών και κάθε άλλου υδατικού συστήματος, σε συνδυασμό με τη διαχείριση των νερών τους αποτελεί τον κοινό τόπο γύρω από τον οποίο το Δίκτυο α)θα διευκολύνει τα συμμετέχοντα σχολεία να αλληλεπιδράσουν μέσα από επιμορφωτικές παρεμβάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και β)θα υποστηρίξει το έργο τους με το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό. Τα μέλη του θα αναπτύξουν μεταξύ τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες και θα αποκτήσουν εμπειρίες αναφορικά με το νερό, την ανάγκη προστασίας του, τα ευεργετήματα από τη χρήση του, το νομικό και ηθικό πλαίσιο κατά τη διαχείρισή του.

Για τον τρόπο κατάθεσης της αίτησης ένταξης σας στο δίκτυο, θα βρείτε πληροφορίες εδώ

Δράση «Η μέλισσα που μας ενώνει το 2018» – ΚΠΕ Αρναίας

Το ΚΠΕ Αρναίας, για το σχολικό έτος 2017-2018 θα υλοποιήσει τη δράση «Η μέλισσα που μας ενώνει το 2018» για τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, χωριστά για την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.
Η δράση αφορά τη συνάντηση των σχολείων που ήδη είναι ενταγμένα ή θα ενταχθούν φέτος στο Δίκτυο. Θα περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα οργανωθούν από το ΚΠΕ Αρναίας και τα συνεργαζόμενα στο Δίκτυο ΚΠΕ και παρουσιάσεις εργασιών (p.p. αφισών, δρώμενων, κ.α.) όσων σχολείων το επιθυμούν. Θα είναι μονοήμερη, με διάρκεια περίπου από τις 10π.μ. έως τη 1.30μ.μ.
Το κόστος μετακίνησης και διαμονής (αν είναι απαραίτητη) θα βαρύνει τα σχολεία που θα συμμετέχουν.

  • Η συνάντηση που αφορά τα σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης προγραμματίζεται για την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και θα υλοποιηθεί στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία.
  • Η συνάντηση που αφορά τα σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης οργανώνεται για την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρναίας.
    Τα σχολεία που είναι ήδη ενταγμένα στο Δίκτυο και επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση «Η μέλισσα που μας ενώνει το 2018» μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού τους, αλλά και στο ΚΠΕ Αρναίας έως 30 Νοεμβρίου 2017.
    Τα σχολεία που θα ενταχθούν στο Δίκτυο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των προγραμμάτων Π.Ε. στους Υπεύθυνους Π.Ε. ή Σ.Δ. και επιθυμούν να συμμετέχουν στην προαναφερόμενη δράση, μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους για τη δράση μαζί με την αίτηση συμμετοχής για το Δίκτυο.

Κατεβάστε την πρόσκληση και την αίτηση εδώ

«Μαθαίνω για τα Δάση» – Περιβαλλοντικό Θεματικό Δίκτυο

Το «Μαθαίνω για τα Δάση» είναι ένα Θεματικό Δίκτυο Π.Ε., εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ με την Απόφαση με αρ. πρ.: 23916/Γ7/30-12- 2016, με Συντονιστικό Φορέα τη Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και Εθνικό
Χειριστή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και, συγκεκριμένα, στο δάσος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν για τη σημασία του δάσους στη ζωή μας και αναπτύσσουν ενδιαφέρον και σεβασμό γι αυτό. Συνειδητοποιούν την αξία των δασών ως καταφύγιων ζωής και συνειδητοποιούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την καταστροφή τους. Το Πρόγραμμα ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και της
τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη αποτελεσματικής περιβαλλοντικής δράσης.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 5 έως 18 ετών δηλαδή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ).

Πληροφορίες για το Δίκτυο υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ www.eepf.gr, καθώς και στη διεθνή ιστοσελίδα http://www.leaf.global/ .
Για συμμετοχή στο Δίκτυο, τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, στο τηλέφωνο 210 3224944, στο φαξ 210 3225285 ή στο email education@eepf.gr .

Για τη συμμετοχή στο δίκτυο θα πρέπει να υποβάλετε το πρόγραμμά σας στον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  ή Σχολικών Δραστηριοτήτων του Νομού σας.

Κατεβάστε την πρόσκληση του δικτύου εδώ

Πρόσκληση για το Δίκτυο «Φύση χωρίς σκουπίδια»

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να εργαστούν στα πλαίσια του Δικτύου «Φύση χωρίς σκουπίδια» καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο σύνδεσμο:
https://goo.gl/forms/yMTXgooBfH5vSqJr2.

Η σχολική μονάδα που υποβάλει την αίτηση για συμμετοχή στο Δίκτυο ενημερώνει και τον αντίστοιχο Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Π.Ε. ή Δ.Δ.Ε. στην οποία υπάγεται.

Συντονιστές δικτύου: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Πληροφορίες για το δίκτυοhttps://eepf.gr/el/drasi/fysi-xwris-skoupidia

Πρόσκληση στο δίκτυο «Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον»

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο δίκτυο «Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον», μπορούν να βρουν την αίτηση και πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.eepf.gr/el/young-reporters.
Για να συμμετάσχετε στο Δίκτυο, θα πρέπει να έχετε υποβάλλει Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (στο Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων) και στη συνέχεια να εντάξετε το πρόγραμμα στο δίκτυο.
Η αίτηση ένταξης στο δίκτυο θα πρέπει να σταλεί στην ΕΕΠΦ, αλλά και στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης.

Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν ή να ενταχθούν στο δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» του ΚΠΕ Μακρινίτσας, πρέπει να στείλουν την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 με fax στον υπεύθυνο Π.Ε. ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Εκπ/σης στην οποία ανήκουν.

Οι αιτήσεις θα σταλούν από τους υπεύθυνους Π.Ε. ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, με fax, στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας, μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.

Σε περίπτωση λήξης της προθεσμίας για την παραμονή ή την ένταξη του σχολείου στο δίκτυο, οι εκπρόθεσμες αιτήσεις θα εξεταστούν κατά περίπτωση.

Η αίτηση έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας (με e-mail).

Πληροφορίες