Έκδοση με καινοτόμες και διαθεματικές πρακτικές -ΔΔΕ Μεσσηνίας

Η παρούσα ηλεκτρονική έκδοση αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στο πλαίσιο της διάχυσης καλών πρακτικών καινοτόμων ή διαθεματικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, που έχουν εφαρμοστεί στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) στη Μεσσηνία.

Η συλλογή των άρθρων που περιλαμβάνει η έκδοση προέκυψε από την ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το σχολικό έτος 2017-2018 σε όλους τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία, καλώντας τους να υποβάλλουν γραπτές εργασίες ή άρθρα με θέμα καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησαν στις σχολικές τους μονάδες, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας ηλεκτρονικής έκδοσης προσβάσιμης σε όλα τα σχολεία και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το pdf εδώhttp://ypsdmes.mysch.gr/DDE_Messinias_Kainotomes_praktikes_2018.pdf

ή εναλλακτικά εδώ: https://drive.google.com/open?id=1mJx-HTqlpysNkd9QEeqY7ehzkbgpNQh5

ISBN  978-960-88346-1-3

Έκδοση: Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, 2018

Συγγραφική ομάδα (με αλφαβητική σειρά):

Βλάχος Ζώης (Μαθηματικός)
Γκλεγκλέ Ελένη (Φυσική Αγωγή)
Γρουσουζάκου Δήμητρα (Φιλόλογος)
Καναβός Αθανάσιος (Πληροφορικός)
Καπράλου Άννα (Φιλόλογος)
Κάτσου Πελαγία (Βιολόγος)
Λυμπερόπουλος Χρήστος (Πληροφορικός)
Μπανταλού Ευαγγελία (Φιλόλογος)
Παπαδοπούλου Γεωργία (Εικαστικός)
Πουλοπούλου Τρισεύγενη (Φιλόλογος)
Σταματοπούλου Μαρία (Φιλόλογος)
Σταυράκη Μαργαρίτα (Εικαστικός)
Τσέκου Αφροδίτη Ειρήνη (Φιλόλογος)

Επιμέλεια Έκδοσης: Γεωργία Παπαδοπούλου / Εκπαιδευτικός Εικαστικών Μαθημάτων / Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Μεσσηνίας

Απονομή βραβείων και επετειακή εκδήλωση Διαγωνισμού Έκθεσης Πλατανιτών Μεσσηνίας 2018

Η απονομή των βραβείων του φετινού Διαγωνισμού ‘Εκθεσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας  «Η Αγία Ελένη» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00 το βράδυ στο χωριό Πλατάνια της Τριφυλίας, στο ανοιχτό θέατρο «Νότα Αρνόκουρου». Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη βράβευση των φετινών νικητών του διαγωνισμού, καθώς και μουσική συναυλία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων του Διαγωνισμού Έκθεσης του Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας, η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας ανέλαβε την επιμέλεια μιας επετειακής έκδοσης με τις βραβευμένες εκθέσεις των μαθητών που διακρίθηκαν (βραβεία και έπαινοι) στα 10 χρόνια του διαγωνισμού. Η έκδοση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη», με την οικονομική υποστήριξη του κ. Αρνόκουρου.

Ο τόμος με τις βραβευμένες εκθέσεις θα μοιραστεί στους διακριθέντες μαθητές της 10ετίας κατά τη φετινή εκδήλωση στις 17 Αυγούστου 2018.

Τα φετινά βραβεία απονέμονται στους παρακάτω μαθητές:

Α. Γυμνάσιο

  1. Πρώτο Βραβείο: Αναστασία Γεωργακοπούλου, 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (είναι το μοναδικό βραβείο για τη βαθμίδα του Γυμνασίου για το 2018)                             

Β. Λύκειο

  1. Πρώτο Βραβείο: Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, ΓΕ.Λ. Γαργαλιάνων
  2. Δεύτερο Βραβείο: Διονύσης Γρηγορόπουλος, ΓΕ.Λ. Κρεστένων
  3. Τρίτο Βραβείο: Μαργαρίτα Παπανδρέου, ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Πολιστικού Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας για την εκδήλωση μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: https://drive.google.com/open?id=1wTJ-pgrVOzcn_alNr9rmL9rNaVvE-PNb